campings montelimar

De stad Montelimar vormt de poort naar de Provence. De stad is gelegen aan de mythische Route Nationale 7. Als u door Montélimar loopt en de lokale markt bezoekt, krijgt u het gevoel dat u echt in het zuiden van Frankrijk gearriveerd bent. Het geluid van de krekels, de alsmaar schijnende zon en de kleuren van de gebouwen doen u direct denken aan de Provence.

Ook de natuur rondom Montélimar nodigt uit. Zo ziet u het Vercors gebergte liggen en de vele lavendel velden van de Drome. Maar ook de Ardeche met haar indrukwekkende natuur is dichtbij. 

Montélimar is de hoofdstad van de nougat en daar is men trots op. Op de lokale markten in de stad vindt u vele boetiekjes en kraampjes waar de nougat conform traditioneel recept aangeboden wordt. Daarnaast vindt u er natuurlijk ook de andere typische streekproducten uit de Drome. Wat te denken van de heerlijke kazen, honing of olijven. 

Dankzij haar strategische ligging, op het kruispunt van de snelwegen A9 en A7, is Montélimar natuurlijk ook een perfecte uitvalsbasis om een nachtje te verblijven alvorens u uw reis vervolgt naar de Middellandse Zee of naar bijvoorbeeld Spanje. 

Hieronder vindt u een overzicht van enkele campings die gelegen zijn in de regio van Montélimar.