campings isere

Het departement Isere is gelegen in het oostelijke deel van de regio Rhone-Alpes. Het heeft haar naam te danken aan de rivier de Isere die door dit departement stroomt. Leuke plaatsen zijn o.a. Vienne en Grenoble. Laatstgenoemde is ook tegelijkertijd de departement hoofdstad van de Isere, en beschikt bovendien over een leuke, oude middeleeuwse binnenstad, die het bezoeken meer dan waard is. Bovendien kunt met een kabelbaan naar het hoger gelegen Fort de la Bastille, waar u een prachtig uitzicht heeft over de gehele stad. Vienne is een stad die beschikt over veel historische gebouwen uit de tijd van de Romeinen. Zij waren zich al snel bewust van de strategisch uitstekende ligging van Vienne. 

Rondom de stad Grenoble vindt u diverse pistes en gaat u nog iets verder naar het oosten dan komt u in het bekende ski gebied Val d'Isere, waar u ook diverse winter campings zult vinden. 

Naast de wintersport leent de Isere zich ook uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen in de bergen van bijvoorbeeld het regionaal natuurpark van de Vercors of het gebied rondom de Alpe d'Huez. Dit gebied is natuurlijk ook zeer geliefd bij de geoefende fietser, die hier graag met zijn racefiets de uitdaging met de steile hellingen aangaat.

Ook in de noordelijke regio van dit departement vindt u met de Chartreuse een bergachtig en zeer bebost gebied. De beroemde, gelijknamige likeur komt uit deze streek en wordt tot op de dag van vandaag gemaakt door monnikken, die teruggetrokken leven in een klooster dit gebied. 

De Isere heeft ook ontzettend veel te bieden voor de watersporters en waterliefhebbers. Zo zijn er vele meren, waaronder het meer van Paladry en Laffrey. Daar kunt u bijvoorbeeld heerlijk zwemmen en windsurfen. Op de rivieren in de Isere kunt u ook vissen, de waterkwaliteit is er namelijk erg goed. Aan de oevers van de meren zijn vaak zeer leuke gezinscampings te vinden.

Hieronder vindt u een overzicht van de ANWB campings in de Isere