Overnachtingscamping lyon 

Veel Nederlanders met caravan verblijven tijdens hun vakantie op de Spaanse of Zuid-Franse camping. Bij de terugrit naar Nederland, kiezen velen voor het rijden via de snelweg A7 en A6 door de Rhone vallei. Gezien het feit dat het rijden met een caravan langzamer gaat dan het rijden zonder caravan, is het noodzakelijk om tijdens de terug -of heenreis een overnachtingscamping te zoeken. De regio tussen Macon en Lyon leent zich dan uitstekend tot het maken van een dergelijke tussenstop. 

In dat geval is het makkelijk om een camping te hebben die dichtbij de snelweg gelegen is en waar u de caravan snel kunt neerzetten en de dag erna weer snel kunt vertrekken. Het is vaak niet nodig om vele voorzieningen, zoals een zwembad of animatie op de camping te hebben. Dergelijke overnachtingscampings zijn derhalve vaak 'eenvoudige' campings waar de rust, een hygenisch sanitair gebouw en de overnachting van de reiziger centraal staan. 

Kiest u ervoor om langer te verblijven in deze regio dan zijn er uiteraard volop mogelijkheden om in bijvoorbeeld de Drome of de Ardeche een leuke gezinscamping te vinden. 

Uiteraard kunt er ook voor kiezen om uw caravan te stallen in Frankrijk, zodat u sneller heen en terug reist en bovendien een besparing realiseert aan tol -en brandstofkosten. Hieronder vindt u een overzicht van diverse overnachtingscampings bij Lyon en Macon.