winter campings

Zodra de zomer voorbij is, brengen veel mensen de caravan naar de winterstalling om hem daar voor enkele maanden te laten staan. Echter, de mogelijkheid bestaat ook om te gaan winter kamperen. In de Franse Alpen zijn er diverse campings die zich richten op het winter kamperen. Zo bieden zij chalets of stacaravans, maar heeft u ook de mogelijkheid om met uw caravan of camper op de camping te staan. Van daaruit gaat u vervolgens heerlijk met de ski's of snowboard de piste op, of geniet u van het winterse landschap met langlauf latten onder u.

Van belang is natuurlijk wel dat uw caravan of camper voldoende uitgerust is om te gaan winter kamperen. De kou en de wind moeten namelijk buiten de deur gehouden worden. Daarnaast moet er voldoende ruimte binnen zijn om bijvoorbeeld een skipak of schoenen te laten drogen. Voordeel van een caravan of camper is wel dat u de (beperkte) ruimte snel opgewarmd heeft en dat u er dus snel warmpjes bij kunt zitten. 

Stalling 

Om de tol -en brandstofkosten enigszins te drukken en de reistijd te verkorten, kunt u ervoor kiezen om stalling in Frankrijk te nemen. Zodoende stalt u uw caravan of camper in de nabijheid van het skigebied en reist u bijvoorbeeld met het vliegtuig naar de regio waar u gaat wintersporten. In de regio Chambéry biedt Fr Assistance u deze mogelijkheid. Ook kunt u ervoor kiezen om met de zogenaamde sneeuw Thalys naar de ski gebieden te reizen. Het ski gebied van Aillons-Marguériaz maakt deel uit van deze regio. Maar ook het ski gebied Paradiski waar Les Arcs et La Plagne liggen, is uitstekend te bereiken.  

Hieronder vindt u een overzicht van enkele winter campings in de regio van Chambery.