campings paradiski 

Het ski gebied Paradiski is de overkoepelende naam voor de gebieden Les Arcs en La Plagne. Vanwege het feit dat beide gebieden relatief hoog gelegen zijn, zijn deze sneeuw zeker. Het ski gebied van Les Arcs is wat meer geschikt voor de sportieve wintersporters. Er zijn vele rode en zwarte pistes in dit gebied te vinden.

Door haar ligging is de sneeuw iets beter van kwaliteit in dit gebied en bovendien staan er in het lagere gedeelte veel bomen. Dit maakt dat u tijdens sneeuwval net iets meer zicht heeft tijdens de afdaling. 

Het ski gebied van La Plagne is daarentegen uitgerust met veel blauwe pistes op de alpenweides. Dit maakt dit gebied wat meer geschikt voor de beginners. Mocht u beide gebieden willen gaan verkennen, dan kunt u met de Vanoise Express vanuit Peisey-Vallandry naar La Plagne pendelen en omgekeerd. Dit maakt Paradiski tot een zeer groots en gevarieerd opgezet ski gebied. 

Ook voor mooie winterse wandelingen kunt u hier terecht. U zult er genieten van prachtige vergezichten in het prachtige landschap. Bovendien heeft u een goed uitzicht op de beroemde berg Mont Blanc. 

Kenmerken 

Bent u op zoek naar goede apres-ski mogelijkheden tijdens de wintersport? Dan is dit skigebied wat minder geschikt daarvoor. Daarvoor kunt u beter terecht in bijvoorbeeld Val Thorens. Ander nadeel van deze bestemming is dat de prijzen voor de skipassen aan de hoge kant liggen in het ski gebied Paradiski. Ook de prijzen voor het eten en drinken zijn behoorlijk hoog. Voordeel van het gebied is dat het goed bereikbaar is met de auto. Zorg wel voor een goede uitrusting in de vorm van winterbanden en sneeuwkettingen. Na Albertville verlaat u de snelweg en rijdt u binnendoor naar het ski gebied Paradiski. 

Winter campings 

In het ski gebied Paradiski zijn enkele goed uitgeruste winter campings te vinden waar u uitstekend kunt kamperen. Camping Les Lanchettes in Peisey is één van deze campings. Hieronder vindt u een overzicht van de winter campings in deze regio.