brandstof

Reist u met de auto naar en door Frankrijk dan zult u dus moeten tanken aan de Franse pomp. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de brandstoffen die er te verkrijgen zijn en de verschillen met de Nederlandse varianten. 

Tankt u in Nederland de Euro 95, dan zult u deze in Frankrijk meestal niet tegenkomen. In dat geval kunt u het beste SP95-E10 tanken. Echter, indien uw auto niet op E10 kan rijden, dan kunt u het beste voor Super Plus 98 kiezen. Lpg is goed verkrijgbaar. Wel is het belangrijk om te weten dat u een zogenaamd Italie-nippel nodig heeft om Lpg te kunnen tanken aan de pomp.

Hierbij een overzicht van de vertalingen van de diverse brandstoffen:

Euro 95 Loodvrij (NL)- SP95-E10, Sans Plomb 95 (FR)

Super Plus 98 Loodvrij (NL) - SP95-E10, Sans Plomb 95 (FR)

Diesel (NL) - Gasoil, Gazole, Diesel (FR)

Lpg (NL) - Gpl (FR) 

PRijs

Over het algemeen kan gesteld worden dat de brandstofprijzen van benzine en diesel in Frankrijk lager liggen dan in Nederland. Houd u er rekening mee dat u bij tankstations naast de Franse snelwegen fors meer betaalt dan bij lokale tankstations. U zult het goedkoopst uit zijn indien u tankt bij de grote supermarkten, zoals bijvoorbeeld Carrfour, Leclerc of Super U. Bij de meeste tankstations kunt u gewoon met uw Nederlandse bankpas betalen. Zeker bij de grote supermarkten zijn de tankstations vaak onbemand en betaalt u met uw bankpas. 

Tip: reist u via Luxemburg naar Frankrijk, dan raden we u aan om in Luxemburg nog even te tanken. Daar liggen de brandstofprijzen namelijk onder het nveau van de Franse prijzen!