wegen informatie

Tolwegen

In Frankrijk wordt op de meeste snelwegen tol geheven. De wegen zijn uitstekend onderhouden door externe bedrijven en de naastgelegen tankstations zijn vaak zeer goed uitgerust met diverse services. 

De kosten voor de te betalen tol zijn afhankelijk van de lengte van het traject wat u aflegt en het type voertuig waarmee u reist. Via deze module kunt u gemakkelijk en snel berekenen wat uw traject aan tol gaat kosten. U betaalt met een creditcard of contant. Indien u regelmatig naar Frankrijk reist, is het wellicht het overwegen waard om een zogenaamde tol badge aan te schaffen. Hierdoor kunt u gebruik maken van aparte rijstroken bij de tolpoorten en reist u dus sneller door. Meer informatie hierover vindt u hier

nationale wegen

De nationale wegen, ook wel de zogenaamde 'routes nationales' genoemd, zijn de voorlopers van de snelwegen in Frankrijk. Zij verbinden de verschillende grote steden met elkaar. Op de nationale wegen (N-wegen) betaalt u geen tol. Echter, qua reistijd neemt het reizen via de N-wegen in Frankrijk meer tijd in beslag. Voordeel van het reizen via deze wegen is dat u meer van het land te zien krijgt. Zeker indien u als toerist door Frankrijk reist en u er de tijd voor neemt, is het reizen via de nationale wegen zeker aan te raden.