périphérique parijs

De Parijse périphérique, de rondweg rondom het centrum van Parijs, is bij veel Nederlandse vakantiegangers een beruchte en bekende weg. De weg wordt vaak genomen op weg naar de zuidelijke regio's in Frankrijk. Om uw gang over de périphérique zo ontspannen en vloeiend mogelijk te laten verlopen, volgen hier enkele tips:

- Houd u er rekening mee dat invoegers op de périphérique altijd voorrang hebben. Dit in tegenstelling tot hetgeen gebruikelijk is op een snelweg.

- De maximum snelheid op de périphérique is 70 km/u en op sommige stukken van het traject 50 km/u. Tegenwoordig is er een samenwerking tussen de Franse en Nederlandse instanties waardoor snelheidsbekeuringen gemakkelijk uitgewisseld worden en u ze dus thuis in de bus krijgt.

- Tijdens het rijden over de périphérique veranderen veel motor -en scooterrijders snel van rijbaan om zo sneller te kunnen rijden. Houd dus goed uw binnen -en buitenspiegel in de gaten en blijf rustig.

- De afslagen op de périphérique worden aangeduid met 'Porte'. Bereid uzelf dus van te voren even voor op de afslag die u moet nemen, zodat u niet voor verassingen komt te staan. 

Alternatief

Een alternatief voor het nemen van de périphérique is het volgen van de A86 rondom Parijs. Deze snelweg loopt in z'n geheel rond Parijs en sluit goed aan op de overige snelwegen. Voordeel van deze route is dat u meer ontspannen rijdt en dat er minder files staan. 

Hieronder vindt u een overzichtskaartje hiervan. 

Milieuvignet

Normaal gesproken is een milieuvignet alleen verplicht in de binnenstad van Parijs. Echter, op dagen van grote luchtvervuiling kan het zo zijn dat de lokale prefectuur het gebied kan vergroten tot aan het binnenste gedeelte van de A86. Wij raden u daarom aan om een dergelijk milieuvignet aan te schaffen en bij u te hebben als u op reis gaat. Via deze link kunt u het vignet bestellen. Levertijd bedraagt ongeveer 3 tot 5 weken en de kosten zijn € 4,80.

Mocht het zo zijn dat in de toekomst ook andere Franse steden een dergelijke milieusticker gaan eisen, dan is deze mileusticker toereikend en hoeft u geen nieuwe aan te schaffen.