Route napoléon

De Route Napoléon is een prachtige route dwars door het bergachtige landschap van de Alpen die Golfe-Juan, in de buurt van Cannes, met Grenoble verbindt. Het is de route die Napoléon twee eeuwen geleden aflegde te paard toen hij ontsnapte uit zijn ballingschap van het eiland Elba. Hij kwam destijds aan land bij Cannes en van daaruit marcheerde hij met zijn troepen door de bergen richting Grenoble. Hij wilde koningsgezinde dorpen in de Rhone vallei ontwijken en koos derhalve voor deze route door de bergen. 

De route verloopt van Golfe-Juan bij Cannes via Le Cannet, Grasse, Castellane, Digne les Bains, Sisteron, Gap, Corps naar Grenoble. Tot een aantal jaren geleden stond de gehele route bekend als de N85. Echter, tegenwoordig is de route opgedeeld in diverse trajecten van departementale wegen. Al rijdende over deze prachtige route komt u verschillende herdenkingspunten onderweg tegen en op diverse plaatsen zult u adelaarsteken zien staan. Dit is allemaal aangebracht ter herinnering aan Napoléon, de keizer. 

Doordat u zowel door de Provence als door de Alpen rijdt, maakt u kennis met een grote verscheidenheid aan landschappen en betoverende dorpjes en stadjes. U kunt onderweg stoppen om een mooie wandeling te maken of om simpelweg te genieten van een prachtig uitzicht. 

Vertrekkend vanuit de regio Cannes komt u in het leuke stadje Castellane terecht. Het is leuk om hier even te verblijven en bovendien vormt Castellane de toegangspoort tot de indrukwekkende Gorges du Verdon. Ook komt u in de buurt van het stadje Grasse, dat ook wel bekend staat als de parfum hoofdstad van de wereld. Rijdt u verder noordwaarts richting Grenoble dan zult u onderweg kunnen genieten van het natuurschoon van het Vercors gebergte. Uiteindelijk arriveert u in de Alpen stad Grenoble, waar volop te zien en te beleven is!