snelweg a10

De snelweg A10 is de langste Franse snelweg, met een totale lengte van 549 km. Vanuit Parijs gaat de A10 richting het zuidwesten van Frankrijk en komt uiteindelijk uit op de A630 bij Bordeaux. Bijnaam van deze snelweg is 'L'Aquitaine'

Vanaf Parijs is het heel gemakkelijk om deze weg te volgen. De borden 'Bordeaux A10' blijft u namelijk volgen. U gaat op de A10 tol betalen vanaf het tolpunt Saint Arnoult, op ongeveer 30 km na Parijs. Als u op de A10 rijdt, moet u rekening houden met 2 knelpunten. Dat is bij het tolstation van Saint Arnoult, waar met name in de zomerperiode lange files kunnen staan door het vakantieverkeer dat richting Zuidwest Frankrijk en Spanje reist. Daarnaast zult u op de ringweg van Bordeaux ook veel drukte tegenkomen. 

Reist u op de A10 via Parijs naar het zuiden van Frankrijk dan is Orléans wellicht een geschikte locatie om te overnachten tijdens uw reis. In de regio Orléans zijn diverse overnachtingshotels te vinden. Na een overnachting reist u vervolgens dwars door het kastelengebied van de Loire via Tours naar het zuiden van Frankrijk. U zult daarna in het departement Charente-Maritime komen met de steden Poitiers en Saintes. Uiteindelijk leidt de A10 u door de prachtige Dordogne streek naar de regio Bordeaux. 

PARKEERPLAATSEN A10

Langs de A10 vindt u verschillende rustplaatsen. Één van de betere rustplaatsen is de Aire de Service Poitou Charentes, in de buurt van de stad Niort. Het is een zeer kindvriendelijke rustplaats, waar bijvoorbeeld in de zomermaanden animatie is en kinderen zich uitstekend kunnen vermaken met speeltoestellen. Bovendien is deze rustplaats ruim opgezet met mogelijkheden om lekker te picknicken. Tenslotte is er ook oog voor cultuur, want in het museum op deze rustplaats leert u meer over deze regio. 

Uiteindelijk sluit de A10 in zuidelijke richting aan op de A63 richting de Atlantische Oceaan, het Bassin d'Arcachon en Frans Baskenland, met de plaatsen Bayonne en Biarritz. In deze regio zult u diverse leuke gezinscampings vinden.