snelweg a20

De snelweg A20, ook wel 'l'Occitane' genomed, loopt door het hart van Frankrjik en start vanaf de plaats Vierzon. Vanuit Nederland en op de weg terug richting Nederland is Vierzon een plaats waar u uitstekend kunt overnachten om wat rust te nemen gedurende uw reis van en naar Zuidwest Frankrijk. Tussen Vierzon en Brive, over een afstand van ongeveer 270 kilometer, is de A20 vrijgesteld van tol. 

Gaat u vakantie vieren in het departement van de Dordogne, dan raden we u aan om deze snelweg te nemen en ter hoogte van Brive-la-Gaillarde eraf te gaan richting de Dordogne (A89). Maar ook de departementen van de Lot en de Tarn-et-Garonne kunnen prima bereikt worden middels deze snelweg. De A20 eindigt uiteindelijk bij de plaats Montauban in de Tarn-et-Garonne. 

Vanaf Vierzon voert de A20 in het begin door een saai landschap met weidse velden en landbouw gebieden. Ten zuiden van Limoges, dat de grootste stad is op het gehele traject van de A20, komt u ter hoogte van Uzerche in een heuvelachtiger en meer mediterraans landschap terecht. U krijgt dan steeds meer het gevoel dat u werkelijk in Zuid Frankrijk terechtgekomen bent. Rijdt u verder zuidwaarts op de A20 dan komt u uiteindelijk via Brive bij de plaats Cahors. Daar kent de snelweg een steil verloop met diepere dalen en hogere hellingen. 

Langs de snelweg A20 vindt u uiteraard verschillende mogelijkheden voor het vinden van een hotel overnachting, in bijvoorbeeld Vierzon of in het zuidelijker gelegen Montauban

parkeerplaatsen langs de a20

Hieronder vindt u een overzicht van parkeerplaatsen langs de A20 in de regio van Brive-la-Gaillarde.