snelweg a75

De snelweg A75, ook wel 'La Meridienne' genaamd, verbindt de steden Clermont-Ferrand met Beziers en heeft een lengte van in totaal 330 kilometer. Het is een relatief jonge snelweg, aangezien het grootste gedeelte pas in de jaren 90 aangelegd is. De A75 is echter een zeer spectaculaire weg die dwars door het Centraal Massief van Frankrijk snijdt. Daardoor rijdt u door hoge bergen en diepe dalen en geniet u tijdens de rit van prachtige vergezichten. Kers op de taart vormt het viaduct van Millau. Dit iimposante bouwwerk ziet u van verre al liggen in het landschap. Het viaduct heeft een lengte 2,5 kilometer en torent schitterend uit boven het dal van de Tarn. Als u van noord naar zuid rijdt, dan rijdt u na de brug van Millau een prachtige afdaling met scherpe bochten en steile beklimmingen. Een goede rijvaardigheid, met name als u met een caravan of aanhager rijdt, en het respecteren van de maximum snelheid is hierbij wel vereist.  

De aanleg van de A75 heeft sinds haar aanleg gezorgd voor een ontlasting van de drukte op de snelweg A7, die Lyon verbindt met de Middellandse Zee en daarmee door het Rhone dal loopt. Met name voor het vakantieverkeer vanuit het noorden dat op weg is naar Zuid Frankrijk vormt de A75 een mooie uitkomst. Bijkomend voordeel is dat de A75 tolvrij is, behalve bij het viaduct van Millau. Rijdt u echter met een caravan dan is het wellicht toch het overwegen waard om een alternatieve route te nemen, aangezien de auto op deze snelweg veel trekkracht nodig heeft in het bergachtige gebied. 

Aan het eind van de snelweg in zuidelijke richting, takt de A75 af naar de A750 richting Montpellier. De A75 gaat zelf nog een stukje verder en eindigt vervolgens bij de stad Beziers. 

PARKEERPLAATSEN LANGS DE A75

Vanaf de rustplaats 'Aire du Viaduc de Millau' heeft u een schitterend uitzicht over de A75 en de imposante brug van Millau. U loopt een stuk omhoog op de heuvel en bovenop bevindt zich een uitzichtpunt waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de regio.