caravan in frankrijk

Het reizen met de caravan door Frankrijk is nog steeds een zeer populaire manier van vakantie vieren voor veel Nederlanders. Iedere zomer trekken velen weer de Franse snelweg op om naar de Franse camping te gaan. De wegen in Frankrijk zijn over het algemeen goed onderhouden, waardoor u ontspannen en op een veilige manier met uw caravan de reis kunt maken. Daarnaast zult u naast de snelweg voldoende parkeer -en rustplaatsen vinden waar u rustig een hapje kunt eten en even bij kunt komen van uw reis naar de Franse camping. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om via de route nationale of de departementale wegen binnendoor te rijden en meer te zien van het Franse landschap en de dorpjes. U kunt dan bijvoorbeeld overnachten op een natuur camping of bij de boer. 

Om goed voorbereid op pad te gaan, is het belangrijk om een aantal punten in ogenschouw te nemen. Deze willen we graag aan u kenbaar maken middels een checklist en informatie over de belading van de caravan. Ook vindt u verder op deze website een mooi overzicht van campings in de diverse regio's in Frankrijk waar u met uw caravan kunt gaan verblijven.  

Reist u jaarlijks met uw caravan naar Frankrijk? Wellicht is het dan het overwegen waard om een stalling voor uw caravan te nemen in Frankrijk. Zodoende realiseert u aanzienlijke besparingen op tol -en brandstofkosten.