overnachtingshotel chalon-sur-saone

Chalon-sur-Saone is de hoofdstad van het departemtn Saone-et-Loire. Het kent strategisch gezien een zeer gunstige ligging, waaar auto -en spoorwegen samenkomen. Derhalve is er in en rondom de stad veel bedrijvigheid. 

Voor u als reiziger vormt Chalon-sur-Saone een mooie tussenstop op de route naar en van Lyon. Komt u vanuit het zuiden van Frankrijk en reist u richting Nederland, dan is het ideaal om een overnachtingshotel te nemen in Chalon-sur-Saone. De stad is gelegen direct naast de snelweg A6 en aan de rivier de Saone. Komende vanuit het zuiden heeft u na Chalon-sur-Saone de mogelijkheid om de A6 te vervolgen richting Parijs of om de A31 te kiezen richting Dijon en Langres.

Chalon-sur-Saone heeft een mooi, historisch centrum. In het hart van de stad ligt het Saint-Vincentplein met daaraan de kathedraal van de stad. Ook is er een ruim opgezet winkelgebied. Rondom het plein vindt u mooie, oude vakwerkhuizen. Daarnaast zult u in de stad heerlijk kunnen eten in één van de talrijke restaurants, waar u kunt proeven van de rijke keuken van de Saone-et-Loire. Bovendien worden hier ook de befaamde Bourgogne wijnen geschonken.