Overnachtingshotel clermont-ferrand

Reizend naar het uiterste zuiden van Frankrijk heeft u qua snelweg verschillende opties. Zo is er natuurlijk de route door de Rhone vallei via de A6 en de A7. Echter, u kunt er ook voor kiezen om de mooie route dwars door het hart van Frankrijk te nemen. U doorkruist dan de Auvergne regio met haar mooie natuur. Bovendien wordt deze route minder gekozen dan alternatieve routes naar het zuiden en zult u dus onderweg wat minder verkeer tegenkomen. De A71 en daarna de A75 leiden u door het groene hart van Frankrijk naar de Middellandse Zee stranden. 

CLERMONT-FERRAND

De stad Clermont-Ferrand is gelegen op het kruispunt van de snelwegen A89 en A75 en is de hoofdstad van de regio Auvergne. Het is een echte universiteitsstad, met een levendig en gezellig stadcentrum. Het Place de Jaude vormt het hart van de stad waar u een levendig winkelgebied vindt en diverse monumentale bouwwerken. De gothische kathdraal van Clermont-Ferrand is een echte eyecatcher van de stad en torent hoog boven de stad uit. Deze kathedraal en vele andere gebouwen in de stad zijn gebouwd met vulkanisch gesteente uit de regio. Hierdoor heeft de stad een karakteriserende kleur gekregen, wat haar zo sterk onderscheidt van andere steden in Frankrijk. 

Clermont-Ferrand vormt ook het vertrekpunt naar de keten van vulkanen, die in het zuidelijk deel van de Auvergne gelegen zijn. Vanuit de stad ziet u in de verte de meest bekende vulkaan reeds opdoemen, de Puy de Dome. Ook het attractie -en informatie park Vulcania ligt binnen handbereik vanuit Clermont. Qua vertier heeft de stad gedurende het hele jaar volop te bieden. Zo zijn er diverse openlucht voorstellingen in juli en augustus met als thema's circus, zomer en zon. Verder is er in oktober het Jazz festival en diverse andere muziekfestivals in de loop van het jaar. 

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Michelin museum, waar u meer te weten komt over het ontstaan en de groei van de alom bekende autobanden fabrikant, die in Clermont-Ferrand zijn oorsprong vond. 

Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden voor een hotel overnachting in de regio en in Clermont-Ferrand.