OVERNACHTINGSHOTEL dijon

Veel vakantiegangers nemen in de zomerperiode de snelweg A6 en A7 richting de Franse zuidkust of Spanje. Deze snelweg wordt ook wel de zogenaamde 'Autoroute du Soleil' genoemd. Met name voor de mensen die met een caravan reizen, is de afstand tussen Nederland en hun uiteindelijke vakantiebestemming moeilijk in één dag te overbruggen. Derhalve zijn zij vaak op zoek naar een overnachting in een hotel langs de snelweg. Voordeel hiervan is dat men de dag erna weer snel de reis kan vervolgen. 

dijon

De stad Dijon, hoofdstad van de Bourgogne, vormt op de weg naar het zuiden een mooie tussenstop voor mensen die hun reis in 2 delen willen doen. Naast de talrijke musea en kerken heeft Dijon op gastronomisch gebied ook enorm veel te bieden. U vindt er in de binnenstad veel authentieke, gezellige restaurants, waar u bijvoorbeeld kunt genieten van de wereldberoemde wijnen uit de Bourgogne. En u zult natuurlijk de beroemde mosterd van Dijon proeven!

Dijon heeft enkele gebouwen die op de lijst staan van UNESCO, het werelderfgoed. Daardoor heeft deze stad een sterk historisch karakter. Ook vindt u diverse leuke parken en tuinen in de binnenstad, waar u kunt ontspannen en uit kunt rusten van uw reis naar Zuid Frankrijk. 

Dijon beschikt over een TGV station, waardoor u ook gemakkelijk met de trein naar deze mooie stad kunt reizen. 

Hieronder vindt u een selectie van enkele mogelijkheden voor een 'low budget' hotel overnachting in de omgeving van Dijon.