overnachtingshotel montauban

Neemt u de A20 vanuit het zuiden van Frankrijk via Toulouse naar Nederland of rijdt u richting het zuiden in zuidwaartse richting, dan vormt de plaats Montauban een mooie tussenstop om een hotel overnachting te boeken. Gezien het feit dat de A20 een deels tolvrije snelweg is, is het een route die populair is bij het vakantie verkeer wat richting zuidwest Frankrijk gaat en de Spaanse grens. Iets onder de Montauban gaat de A20 over in de A62 bij Toulouse. 

MONTAUBAN

De stad Montauban is één van de oudste vesting steden van Frankrijk, op Mont-de-Marsan na. De stad kent een rijke geschiedenis en heeft zich in de Middeleeuwen een tijd lang niet ondergeschikt willen maken aan het Franse koninkrijk, doordat het protestantisme een tijd lang werd aangehangen en een kleine, onafhankelijke republiek ontstond. Gedurende een korte, heftige oorlog is de stad uiteindelijk toch onder het Franse koninkrijk komen te vallen. 

De oude brug, Le Pont Vieux, vormt nog steeds een bezienswaardigheid, daterende uit deze periode. Ook zijn er in Montauban diverse musea te bezoeken waarin aandacht besteed wordt aan de periode van de Middeleeuwen. Uiteraare heeft de stad ook veel te bieden voor toeristen die lekker de stad willen verkennen en op een leuk pleintje een drankje of hapje willen doen. Er zijn in Montauban namelijk diverse leuke pleintjes waar u onder de Zuidfranse zon kunt genieten van de de sfeer van de stad. 

Hieronder vindt u een overzicht van hotels in de regio van de stad Montauban.