overnachtingshotel orléans

Voor de vakantiegangers die via Parijs naar het Zuidwesten van Frankrijk reizen, is de snelweg A10 de meest gebruikelijke route. Heeft u een camping gereserveerd in bijvoorbeeld het departement van de Gironde of de Dordogne, dan is de afstand tussen Nederland en de camping behoorlijk groot om op één dag te rijden met de caravan. Derhalve is het wellicht het overwegen waard om ergens op de route een overnachtingshotel te zoeken. Orléans leent zich hierbij uitstekend tot het maken van een tussenstop. 

orléans

De stad Orléans is één van de oudste steden van Frankrijk en de hoofdstad van het departement Centre en is gelegen op de oevers van de rivier de Loire. Deze regio staat met name bekend om haar prachtige kastelen. De Loire heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Orléans. Zo was het vroeger een zeer belangrijke handelsader en kwamen diverse specerijen en andere handelswaar via deze rivier de stad en haar achterland binnen. Heden ten dage is er een prachtig voetgangersgebied aangelegd op de overs van de Loire en kunt u er heerlijk slenteren langs de ambachtelijke marktkramen.

De meest beroemde inwoner van Orléans is Jeanne d'Arc, zij droeg de bijnaam 'De Maagd van Orléans'. In het centrum van de stad is een standbeeld van haar te vinden. Ook vindt u de prachitige kathedraal van Sainte-Croix in de stad, wat een prachtig uitvloeisel is van de Gothische kunst. 

Hieronder vindt u een overzicht van verschillende mogelijkheden voor een hotel overnachting in de regio van Orléans.