overnachtingshotel tours

De stad Tours is de hoofdstad van het departement Indre-et-Loire en is gelegen aan de grote rivier de Loire en de rivier de Cher. Daarnaast is ook de snelweg A10 nabij gelegen en vormt Tours derhalve een goede uitvalsbasis voor mensen die op doorreis zijn naar bijvoorbeeld een camping in de Dordogne. 

Tours is een echte studentenstad, waardoor het een zeer levendig en bruisend karakter heeft. De combinatie van de dynamiek van de jonge mensen met het middeleeuwse karakter van de oude binnenstad, geeft aan Tours een speciale dimensie. Rond het plein Place Plumereau, in de oude binnenstad, vindt u mooie, houten betimmerde huizen. Zeker in de zomerperiode is het 's avonds hier gezellig druk op de terrassen en is er veel vertier. U vindt er dan een mooie mix van toeristen, studenten en lokale bewoners. Ook de beroemde kathedraa Saint-Gatin is een bezoek waard, vooral vanwege haar prachtige altaar. 

Als u van lekker eten houdt en lokale culinaire specialiteiten wilt proberen, dan bent u in Tours aan het juiste adres. Bezoek eens de zogenaamde Halles de Tours, de overdekte markthallen. Daar zult u een groot aanbod van culinaire specialiteiten vinden. Ook aan de oevers van de Loire of de Cher kunt u in één van de lokale restaurantjes heerlijk dineren.

In de stad Tours worden doordeweeks tientallen markten gehouden. Niet alleen groenten -en fruitmarkten, maar ook rommelmarkten zult u door de stad vinden. Het is beslist een aanrader om eens lekker door de straatjes van Tours te struinen en wellicht komt u met een aantal leuke souvenirs terug!

Dankzij de ligging van de stad aan de A10 vormt Tours een interessante tussenstop voor mensen die onderweg zijn naar het zuid(westen) van Frankrijk of andersom. Derhalve vindt u hieronder een overzicht van mogelijkheden voor een hotel overnachting nabij en in Tours.