train d'ardeche

De Ardeche spoorlijn is een toeristische trein die u dwars door de Doux vallei voert met behulp van een schitterende 400-jaar oude stoomlocomotief. Beginpunt van de trein is het station nabij Tournon-sur-Rhone (zie locatie op onderstaande kaart) en eindpunt is Lamastre. U trekt het groene gedeelte van de noordelijke Ardeche door en geniet onderweg van de prachtige natuur, de rust en het indrukwekkende landschap. Diverse viaducten, tunnels en bruggen worden gepasseerd. 

Aan het eind van de 19e eeuw werd deze spoorlijn in een tijdsbestek van vier jaar aangelegd. U kunt kiezen uit twee opties betreffende uw treinreis: de Mastrou trein of de Gorges trein. De Mastrou trein neemt een hele dag in beslag, namelijk zeven uur. De Gorges trein is meer geschikt voor gezinnen die een excursie van een halve dag willen gaan maken door dit natuurgebied. Deze treinreis gaat van Tournon naar Colombier en weer terug. 

Belangrijk punt om te weten is dat u een uur voor vertrek aanwezig moet zijn op het station van Tournon-sur-Rhone. Meer informatie en mogelijkheden voor het kopen van tickets, vindt u op deze website

Locatie