fietsen in de ain

Het departement Ain, gelegen ten noordoosten van de stad Lyon en dichtbij het Jura gebergte, biedt veel mogelijkheden voor sportieve recreatie. Zo zijn er vele meren, bergen en wandelpaden. Voor fietsers is er ook volop vertier in deze regio. Weliswaar zijn er nog niet heel veel fietspaden, maar daarentegen zijn er wel diverse fietsroutes te fietsen. Via de groen witte borden L'Ain a Vélo rijdt u prachtige fietsroutes door deze natuurlijke streek. Op deze website leest u in het Engels meer over de diverse fietsroutes die u kunt gaan rijden en kunt u heerlijk kennis maken met deze mooie streek op een sportieve manier. Maak bijvoorbeeld kennis met de lokale productie van de wereldberoemde Bresse kip op de boerderijen in deze streek! 

De verschillende fietsroute van L'Aine a Vélo hebben ieder hun eigen nummer en kunt u dus al fietsend volgen. In een mapje kunt u bij praktisch ieder toerisme bureau in de Ain deze routes verkrijgen, tegen een kleine vergoeding. Het zijn veelal rustige fietsroutes, waarbij u zelden op drukke wegen terechtkomt. 

Ook voor mountainbikers is er genoeg te beleven in de Ain. De plaats Villars-les-Dombes is een uitstekend vertrekpunt voor het ondernemen van een mooie moutainbike toch. 

Hieronder vindt u een overzicht van fietsverhuur bedrijven in de directe regio van de departement hoofdstad Bourg-en-Bresse.