FORT L'ECLUSE

Het Fort l'Ecluse is gelegen nabij de plaats Collonges op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. Het torent imposant uit boven de vallei van de Rhone en het vormt de natuurlijke doorgang van Zwitserland naar Frankrijk. Fort l'Ecluse is gelegen tussen het Jura gebergte gelegen en de heuvels van de Vuache. 

Na de Middeleeuwen groeide deze route uit tot een zeer belangrijke handelsroute. In de dertiende eeuw werd derhalve besloten om een fort te bouwen om deze strategische doorgang zodoende te kunnen verdedigen tegen eventuele vijanden. Het fort getuigt van militaire architectuur. Er zijn bunkers, torens en schietgaten. De vijand kon vanuit dit fort in de gaten gehouden worden. Toen de regio Savoie uiteindelijk deel ging uitmaken van Frankrijk verloor het fort haar strategische waarde en besloot de Franse regering om er een museum van te maken. 

Sinds 1995 is het fort opgensteld voor het grote publiek. Een gids geeft rondleidingen en vanuit het fort kunt u genieten van een fenomenaal uitzicht over de omgeving! Daarnaast worden er regelmatig exposities georganiseerd in het fort. 

Locatie