Fietsen in de alpes-de-haute-provence

Fietsen in de Alpes de Haute Provence is een belevenis op zich. Dankzij de vele aanwezig cols is het gebied zeer interessant voor de sportieve fietser die graag in de bergen fietst. Op deze website vindt u meer informatie over fietsroutes in de Alpes de Haute Provence en achtergrond informatie over de vele mogelijkheden van het fietsen in deze regio. Ook is op deze website meer specifieke informatie te vinden over het fietsen in de regio's van de Luberon en de Ubaye vallei. 

De regio Alpes de Haute Provence is een streek met een zeer afwisselend natuurschoon. Zo vindt u er prachtige, uitgestrekte alpenweiden op de hoogvlaktes. Maar daarnaast is er ook het typische provencaalse karakter, met haar olijbomen, wijngaarden en lavendelvelden. Afhankelijk van het type fietser dat u bent, kiest u uw eigen route in deze streek. 

Voor de geoefende wielrenner zijn er rondom Barcelonnette verschillende pittige bergbeklimmingen te maken, waar u goed getraind voor moet zijn. Onder andere de Col de la Benotte en de Col d'Allos behoren zijn gelegen in deze regio. De Tour de France is in het verleden meerdere keren in dit gebied geweest. 

Zoekt u fietsroutes die wat meer gelegen zijn op de hoogvlaktes in de Provence en waar u minder hoeft te klimmen, dan kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld in de Luberon regio te gaan fietsen. Via deze link vindt u meer informatie over fietsen in de Luberon.