fietsen barcelonnette

Bent u op zoek naar een uitdagende fietsroute aan de voet van de Alpen? Dan bent u in de streek rondom Barcelonnette in de Alpes de Haute Provence aan het juiste adres. Barcelonnette wordt namelijk omgeven door een bergachtig gebied en de streek is uitermate geschikt voor het maken van wandel -en fietsroutes, raften op de rivier en bergbeklimmen. Ook zijn er vele campings in deze streek en speelt ook de horeca uitstekend in op de behoeften van de sportieve vakantieganger. 

Een col die vele fietsliefhebbers tot de verbeelding spreekt is de Col de la Cayolle. Op onderstaand kaartje vindt u de locatie van deze col. Andere beklimmingen in de regio zijn o.a. de Mont Colombis (gelegen in het westen), de Col d'Agnel en de Col de la Bonette. Zoekt u een leuke route om te fietsen, kijk dan eens op deze pagina voor een mooie, uitdagende fietsroute over deze beruchte Alpen cols. 

Voor de klimmers zijn er dus volop mogelijkheden in dit gebied en tijdens uw koers geniet u van het prachtige, ruige natuurlandschap van de Ubaye vallei. 

Col de la Cayolle