plateau de valensole

Het plateau van Valensole is gelegen in het zuiden van het departement Alpes-de-Haute-Provence. Voor echte liefhebbers van de Provence is dit misschien wel de plek om naar toe te gaan. Vooral in de maand juli, wanneer de uitgestrekte lavendel velden in volle bloei staan en afsteken tegen de strakblauwe hemel, is dit een prachtig gezicht. Het is daarom niet voor niets dat deze aanblik van de lavendelvelden op vele ansichtkaarten prijkt. Tijdens een mooie zomerdag in de maand juli of augustus in de Provence kunt u dan ook schitterende foto's maken hier. U vindt rondom Valensole verschillende wandelroutes om de lavendelvelden te doorkruisen. 

Bij het bezoeken van het plaatsje Valensole maakt u kennis met de lavendel. Zo vindt u er verschillende winkeltjes met typische streekproducten op basis van lavendel. En in de maand juli wordt het grote lavendel feest georganiseerd in Valensole. In het nabij gelegen Digne-les-Bains wordt in de maand augustus de grote lavendel markt georganiseerd. 

Aanrader: vanuit het plateau van Valensole kunt u een mooi uitstapje maken naar de Gorges du Verdon en het plaatsje Moustiers-Sainte-Marie!

Locatie