train des pignes

De Train des Pignes is een rit met een oude of een moderne trein van Nice naar Digne-les-Bains. Het is een leuke activiteit om te doen tijdens uw verblijf in de Alpes-de-Haute-Provence. U doorkruist de schitterende natuur en komt langs prachtige oude dorpen en steden in deze regio. 

Aan het einde van de negentiende eeuw werd begonnen met de aanleg van het spoor voor de Train des Pignes. Nice en haar omgeving kwam namelijk in handen van Frankrijk en ter verdediging van de Provence regio vond men het van belang om een spoorlijn aan te leggen. Zodoende kon men snel soldaten en ander materiaal ter plaatse krijgen indien bijvoorbeeld Italie zou aanvallen. Ten tijden van de Tweede Wereldoorlog raakte deze spoorlijn zwaar beschadigd en verloor steeds meer haar strategische functie. Daarom werd besloten om de Train des Pignes nog zuiver en alleen als een toeristische attractie in te zetten. En met verve, want vele toeristen nemen jaarlijks dit treintje om te genieten van het prachtige landschap en het uitzicht. 

De treinrit met de Train des Pignes neemt ongeveer drie uur in beslag en het treintje stopt op vele stations. Met name Entrevaux is een plaats waar u zeker even moet uitstappen. Een absolute aanrader om tijdens de vakantie te doen!

Locatie