eze

Het dorpje Eze is gelegen tussen Nice en Monaco en is werkelijk een juweeltje aan de Cote d'Azur. Dankzij de hoogteverschillen in het dorp heeft u vanuit Eze een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. Bij helder weer kunt u zelfs het eiland Corsica in de verte zien liggen. Dankzij haar ligging op een hoge rotsformatie, draagt Eze de bijnaam 'Adelaarsnest'. 

Eze is een zeer toeristisch dorpje wat jaarlijks honderdduizenden toeristen trekt. U vindt er de karakteristieke Franse steegjes en pleintjes. Bovendien zijn er vele leuke winkeltjes en boetiekjes en kunt u op een terrasje heerlijk genieten van een drankje onder de Franse zon. De vele bloemen en planten die u in het dorp ziet, zullen u versteld doen staan. Eze is met recht een kleurrijk dorp te noemen! 

Houdt u van een stevige wandeling en beschikt u over een goede conditie? Daag uzelf dan uit en wandel het Niezsche-pad naar de top van het dorp. Startpunt van de wandeling is gelegen tegenover het treinstation van Eze en eindigt uiteindelijk op een hoogte van 429 meter boven zeeniveau. Zoals de naam al doet vermoeden, werd dit pad ontdekt door de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche. Eenmaal boven aangekomen zult u genieten van het magistrale uitzicht over de azuurblauwe Middellandse Zee. 

Locatie