fietsen in de ardeche

De Ardeche is een streek die zeer geliefd is bij Nederlandse toeristen. Er is een enorm groot aanbod van campings en vakantiehuizen en u vindt er de authentieke Franse sfeer terug in de pittoreske dorpjes en stadjes. 

Door het heuvelachtige en bergachtige karakter van de Ardeche is de streek zeer geschikt voor het maken van een uitdagende fietstocht. Er zijn vele fietsroutes te vinden en de wegen lenen zich doorgaans prima voor het maken van een heerlijke tocht op de fiets. Onderweg zult u kunnen genieten van prachtige uitzichten en fietst u door de typische dorpjes van de Ardeche. 

Bent u een geoefende fietser dan zal het voor u geen probleem zijn om de hoogteverschillen in de Ardeche te overbruggen. Het stijging percentage is enigszins te vergelijken met bijvoorbeeld de Ardennen in Belgie. De meeste beklimmingen in de Ardeche zijn gelijkmatig en niet al te steil. Het is voor de liefhebbers een perfecte leerschool voor bijvoorbeeld de lange beklimmingen in de Alpen of de Pyreneeen. 

In de gehele Ardeche zijn diverse uitgezette fietsroutes te vinden. Langs deze routes vindt u accommodaties, met de benaming accueil vélo, waar u kunt verblijven en waar u bovendien vaak de mogelijkheid heeft om reparaties aan uw fiets uit te voeren. 

Een bekende tocht die jaarlijks in de maand juni in de Ardeche gereden wordt is l'Ardechoise. Deze fietstocht, varierend van 50 tot 400 kilometer en geschikt voor wielrenners van dierse niveaus, voert u langs talrijke dorpjes in de Ardeche. De dorpjes waar u doorheen fiets zijn allen versierd in de kleuren paars en geel, Het is een vier dagen durend fiets evenement en rondom dit evenement worden er in de Ardeche ook diverse festiviteiten georganiseerd. Op deze website vindt u meer informatie hierover. 

Heeft u geen ervaring met het fietsen op een racefiets en wilt u de Ardeche toch graag met de fiets gaan verkennen? Dan vomrt de Dolce Via tocht wellicht een uitkomst voor u. Deze tocht van ruim 70 kilometer over een oud spoortracé voert u door de prachtige Eyrieux vallei. Onderweg geniet u van de schitterende natuur, de dorpjes, tunnels en terassen. Het is aan te raden om een fiets met stevige banden te gebruiken voor het maken van deze tocht, aangezien delen van de tocht over onverhard terrein gaan. 

Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van diverse fietsverhuur bedrijven in de regio van Ruoms.