fietsen in de bourgogne

De Bourgogne is misschien wel DE regio bij uitstek in Frankrijk voor het maken van prachtige fietstochten. Door het zeer afwisselende karakter van deze streek en het rijke erfgoed, is de fiets een uitstekend vervoermiddel om de Bourgogne te ontdekken. Wat te denken bijvoorbeeld van het kasteel van Ancy-le-Franc of de abdij van Fontenay? Maar ook het prachtige natuurschoon van de Morvan streek. Dit alles kunt u per fiets gaan ontdekken!

De fietspaden zijn vaak gelegen op oude spoortrajecten of langs kanalen en rivieren, waardoor de paden vlak zijn en het dus ideaal is om voor jong en oud door de Bourgogne te fietsen. 

In de Bourgogne zijn met de Saone en de Loire twee grote rivieren gelegen. U heeft de mogelijkheid om een mooie fietstocht te maken langs deze rivieren, dankzij de zogenaamde 'Voie Bleue'. Deze trajecten voeren u op geasfalteerde paden langs deze rivieren. Langs de fietsroutes vindt u voldoende mogelijkheden om even heerlijk uit te rusten of om te genieten van het vaarverkeer wat u aan voorbij gaat. 

Zoals u weet, is de Bourgogne natuurlijk een regio die rijk is aan wijngaarden en waar werelberoemde wijnen vandaan komen. Daarom heeft u in de Bourgogne ook de mogelijkheid om de zogenaamde 'Voie des Vignes' te fietsen

Op deze website vindt u een compleet overzicht van de diverse fietsroutes die er in de Bourgogne te fietsen zijn en veel aanvullende informatie hieromtrent.