VOIE BLEUE

In het zuiden van de Bourgogne streek kunt u mooie fietstochten maken langs de rivier de Saone. Zo is er het fietstraject tussen Macon en Chalons-sur-Saone, met een lengte van ongeveer 70 kilometer. Dit traject is aangelegd langs de rivier de Saone en is uitstekend geasfalteerd. Vanuit Chalons-sur-Saone kunt u zodoende een heerlijke meerdaagse fietstocht gaan maken naar Macon, met als tussenstops de culturele plaatsen Cluny en Tournus. In de regio zijn voldoende campings te vinden om eventueel te overnachten. 

Afhankelijk van de plek waar u de route begint, in het noorden bij Chalons-sur-Saone of in het zuiden bij Macon, zult u een verschil in landschap tegenkomen. Vertrekt u in het noorden in zuidelijke richting naar Macon, dan zult met name door de wijngaarden fietsen die rondom de stad Chalons-sur-Saone gelegen zijn. Aan het einde van de fietstocht, als u bijna bij Macon gearriveerd bent, ziet u de heuvels van de Maconnais opdoemen en zult u langs de route enkele prachtige kastelen zien, waaronder die van Milly, Saint-Point, Pierreclos of Monceau. Ook zult u de beroemde rots van Vergisson in de verte zien liggen. 

Vertrekt u vanuit het zuiden in noordelijke richting richting Chalons-sur-Saone, dan zult u in het begin in een meer heuvelachtig gebied terechtkomen. Daardoor zal het fietsen wellicht wat zwaarder zijn in het begin.