bezienswaardigheden charente-maritime

Het departement Charente-Maritime is gelegen boven het departement van de Gironde met de wijnstad Bordeaux. De Charente-Maritime kent een uitgestrekte kustlijn van ruim 450 kilometer aan strand. Het zijn brede stranden met fijn zand waar u heerlijk met het hele gezin kunt genieten van het fijne klimaat waar deze regio om bekend staat. Één van de meest bekende stranden is Plage de la Grande-Conche in Royan.

De prachtige kustlijn maakt de Charente-Maritime een fijne plek om op vakantie te gaan. In feite staat een groot deel van deze regio in dienst van de zee. Zo vindt u in de plaats La Rochelle het maritiem museum en in Rochefort het museum van de marine. Hier komt het verleden weer opnieuw tot leven en leert u veel over het wel en wee van het (vroegere) leven op en in de zee. 

Qua natuur komt u in de Charente-Maritime ook uitstekend aan uw trekken. U vindt er met de Marais-Poitevin een schitterend moerasachtig natuurgebied waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Zo loopt de Vélodyssée langst de kustlijn. 

Voor de kust liggen een viertal eilanden, waarvan Ile de Ré en Ile d'Oléron wellicht het meest bekend zijn. Ile de Ré staat bekend om haar zoutwinning en vis cultuur. De overige eilanden hebben een rijk verleden op het gebied van oesterkwekerijen en wijnbouw.