marais du poitevin

Als u de snelweg A10 van Parijs naar Bordeaux rijdt, zult u na Poitiers richting Saintes rijden. Ter hoogte van de stad Niort is vervolgens het prachtig natuurpark Marais du Poitevin gelegen. Dit moerasgebied, dat ook wel de bijnaam 'Groen Venetie' draagt, is een relatief onbekend park, dat echter zeer de moeite waard is om te gaan bezoeken. De naam 'Groen Venetie' heeft het park te danken aan het feit dat de natuur hier zo ontzettend mooi fris groen is, temidden van de aangelegde kanalen in het moerasachtige gebied. Dwars door het uitgestrekte park lopen vele wandelpaden, fietspaden en kanalen. 

Het is mogelijk om onder begeleiding van een gids een boottocht over de kanalen door het park te maken. Wij raden u aan om deze tocht te starten vanuit de plaats La Garette. Deze plek is gelegen in het mooiste deel van het park. U zult onderweg genieten van de prachtige, frisse natuur, de vele vogels die u hoort en ziet fluiten en de verschillende diersoorten die u kunt spotten. Ook kunt u overigens in Coulon opstappen om de tocht te maken. Wilt u zelf liever varen, dan is er de mogelijkheid om een kano te huren. Zorg er in dat geval wel voor dat u een overzichtskaart van het park heeft. Dit om te voorkomen dat u verdwaalt in het uitgestrekte park van groen en water. 

Besluit u om per fiets door het gebied heen te gaan, dan kunt u het beste de Vélo Francette kiezen. Dit fietspad volgt de stroom van de Sevre Niortaise en leidt u vanaf de stad Niort tot aan de Atlantische Oceaan. 

Locatie