bezienswaardigheden dordogne

De Dordogne is een zeer veelzijdige streek met een sterke historische inslag. De honderdjarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland heeft z'n sporen in het landschap achtergelaten. De streek is bezaaid met prachtige kastelen en abdijen. Wat te denken bijvoorbeeld van het kasteel van Beynac of het kasteel van Castelnaud. Beide kastelen zijn gelegen aan de oevers van de rivier de Dordogne. 

Deze rivier nodigt u bovendien in de vakantieperiode uit om een mooie kanotocht te maken. Het water in de rivier is relatief rustig en dus is het veilig om een tocht met de kano of kayak over het water te maken. 

De Dordogne is daarnaast een streek waar de gastronomie hoog in het vaandel staat. Er zijn ontzettend veel lokale markten in de charmante dorpjes en in de vele dorpswinkeltjes heeft u een ruime keuze uit regionale specialiteiten. De foie gras bijvoorbeeld of de magret de canard zijn specialiteiten uit de Dordogne streek. Een aanrader is een bezoek te brengen aan het stadje Sarlat, in de Perigord Noir. Iedere zaterdag is hier een grote markt door het centrum van de stad, waar u een ruim aanbod vindt van diverse koopwaar. 

Tenslotte leent de Dordogne zich ook uitstekend voor het maken van een trip met de auto door de regio. U rijdt over rustige weggetjes door schitterende, oude dorpjes en verlaten gehuchten. Hier ontmoet u het authentieke Frankrijk en bent u even weg van het massa toerisme. Loop een lokale boulangerie binnen, bestel een brood en ga even lekker rustig op een marktpleintje genieten van de rust in de Dordogne!