bezienswaardigheden drome

Uitgestrekte lavendel velden, karakteristieke dorpen en steden en vele campings in een prachtig veelzijdig landschap. Dat is de Drome De Drome heeft veel weg van de Provence, maar het echte massa toerisme is gelukkig niet aanwezig in deze streek. De Drome is grofweg gelegen tussen het Centraal Massief en de Alpen. 

De afwisseling in het landschap maakt dat de Drome ontzettend veel te bieden heeft. De vallei van de Drome met haar pittoreske dorpjes, zoals Crest, leent zich bijvoorbeeld erg goed voor het maken van mooie fietstochten door de lavendel velden. Maar ook het rijden van de Route de Clairette de Die is een abolute aanrader! Al fietsend gaat u van wijndomein naar wijndomein en geniet u onderweg van het geluid van de krekels, de opkomende zon en de hoger gelegen dorpjes! 

Voor de sportievelingen heeft de Drome ook genoeg te bieden. Wat dacht u van het maken van een prachtige fietstocht met de racefiets over de Col de la Chaudiere of de Col de Croix. Maar ook kunt u een inspannende wandeling met lastige beklimmingen maken door het Foret de Saou. En tenslotte is er nog de mogelijkheid om een sprong met een gids te maken in een paraglide of om in een zweefvliegtuig de Drome van boven te kunnen zien. 

De Drome is een departement met bovendien vele mogelijkheden om lekker even te zwemmen in de gelijknamig rivier of om bijvoorbeeld te vissen. Ontdek in dit deel van de website welke bezienswaardigheden en mogelijkheden u te wachten staan bij een bezoek aan het departement Drome!