toren van crest

Het leuke plaatsje Crest is gelegen in het hart van de Drome vallei, niet ver van het Vercors gebergte. Het is een typisch Middeleeuws stadje en staat vooral bekend om haar burchttoren: de toren van Crest! Van een grote afstand is deze 52 meter hoge toren reeds te zien. De toren van Crest is een overblijfsel van een Middeleeuws fort uit de 12e eeuw. Het is strategisch gelegen op een rotsachtige bergkam. 

Tegenwoordig is het mogelijk om de toren te bezoeken en te beklimmen tot bovenin de top. Van daaruit heeft u een indrukwekkend uitzicht over de gehele omgeving. De Vercors, de Ardeche, de Voor-Alpen en de vallei van de Rhone en de Drome zijn bij helder weer uitstekend zichtbaar. 

In de zomerperiode worden er rondleidingen verzorgd en is het mogelijk om een kijkje te nemen in de diverse vertrekken en erkers van de toren. Aangezien de toren tijdens verschillende oorlogen als gevangenis gediend heeft, zijn er op de muren graffiti's en brieven van gevangenen te lezen. Ook voor kinderen is het erg leuk om de toren te bezoeken. Wie wil er nu niet lopen op een plek waar ook ridders gelopen hebben! 

De echte waaghalzen hebben bovendien de mogelijkheid om de 52 meter hoogte te abseilen vanuit de top van de toren! 

Voor zowel als jong en oud is een bezoekje aan de toren van Crest dus een aanrader tijdens uw vakantie op één van de leuke campings in de Drome

Locatie