bezienswaardigheden gironde

De regio Gironde is een zeer veelzijdige streek met een uitermate ruim vakantie aanbod. Zo kunt u in de departement hoofdstad Bordeaux terecht voor kunst en cultuur en natuurlijk de zeer gerenommeerde wijnen. Het hierboven afgebeelde Place de Parlement is één van de vele prachtige bezienswaardigheden van de stad. 

Rondom de stad Bordeaux vindt u vele kastelen en domeinen waar de wijn verbouwd wordt. U kunt een kijkje gaan nemen in bijvoorbeeld het domein van Loudenne of Siran. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om de wijnen ter plaatse te proeven of een paar flesjes te kopen. 

De streek van de Gironde nodigt bovendien uit tot het maken van fietstochten, aangezien er een groot netwerk van fietspaden aangelecht is. Vele fietspaden leiden naar de zandstranden van de Atlantische Oceaan, waarbij u door dennebossen vol met krekels fietst en heerlijk tot rust komt. Aanrader is een bezoekje te brengen aan de Arcachon, waar u in de baai kunt genieten van heerlijke oesters of aan Lege-Cap-Ferret, met haar beroemde vuurtoren en fijn zandstrand. Maar uiteraard zijn er nog vele andere leuke dorpen en steden om te bezoeken in de Gironde!