Chateau de la Brede

In Frankrijk kunt u in vele regio's kastelen bezoeken. In praktisch iedere regio waar u verblijft, is op korte afstand wel een kasteel gelegen. 

In het departement van de Gironde, met als hoofdstad Bordeaux, kunt u terecht bij het Chateau de la Brede. Het Chateau de la Brede dateert uit het jaar 1306. Dit kasteel werd lange tijd bewoond door de bekende Franse filosoof Montesquieu. Dit is één van de belangrijkste filosofen uit de periode van de Verlichting. Montesquieu was onder andere verantwoordelijk was voor het schrijven van de Trias Politica, ook wel bekend als 'de scheiding der machten'. De westerse democratieen zijn op basis van deze norm ingericht. 

Het kasteel is gelegen onder Bordeaux. U heeft de mogelijkheid om een rondleiding te maken door het kasteel onder begeleiding van een gids. Deze rondleiding neemt ongeveer een uur in beslag. Tijdens de rondleiding krijgt u een kijkje in de verschillende vertrekken van het kasteel en ziet u ook de werkkamer van Montesquieu. Een aanrader is ook om even buiten het Chateau de la Brede te gaan kijken. Het kasteel beschikt namelijk over een mooie slotgracht en imposante Franse en Engelse tuinen. 

Locatie