fietsen in de gironde

De streek Gironde en met name het gebied rondom het Bassin d'Arcachon biedt een uitgebreid netwerk aan fietsroutes en nodigt u uit om per fiets dit gebied te verkennen. Met name in de periode mei / juni, wanneer de temperatuur rond de 20 graden ligt en het nog heerlijk rustig is in deze streek, is het maken van een fietstocht een echte aanrader. 

Het voordeel van fietsen in deze streek is dat de fietsroutes uitstekend op elkaar aangesloten zijn, waardoor u mooie rondes kunt rijden zonder dat u hetzelfde traject terug hoeft te fietsen. Het duingebied achter de Atlantische Oceaan bestaat uit met name bosgebied, waardoor u tijdens het fietsen veel in de schaduw rijdt. Daarnaast vindt u langs de route op veel plekken picknick bankjes om even uit te rusten en de inwendige mens te verzorgen. 

Wanneer u op een camping in de regio van het Bassin d'Arcachon verblijft, is het bovendien erg leuk en gemakkelijk om een fietstocht naar één van de stranden in de regio te maken. Wat te denken van de stranden van Le Grand Crohot, Lacanau of Le Porge. 

Tijdens een fietstocht is het ook leuk om een bezoekje te brengen aan één van de vele oesterkwekerijen die deze regio rijk is. Op die manier maakt u kennis met DE regionale specialiteit van dit gebied. En wellicht nodigen de lokale oester vissers u wel even uit om samen het bassin op te varen of om de oesters te proeven!