de vélodyssée

De Vélodyssée is een 1250 kilometer lang traject aan fiets etappes, gelegen aan de Franse westkust. De Vélodyssée voert u door 4 regio's en 10 departementen en komt uiteindelijk uit in Hendaye, in het uiterste zuidwesten van Frankrijk. De etappes lopen uiteen in lengte van 50 tot ongeveer 130 kilometer per etappe. Zodoende zijn deze goede te doen voor fietsers met een redelijke conditie.

Onderweg passeert u mooie plaatsen met vele bezienswaardigheden. Wat te denken bijvoorbeeld van Noirmoutier. Les Sables d'Olonne, Royan, Lacanau of Bayonne

Tijdens het fietsen van de Vélodyssée zijn er onderweg voldoende gastenverblijven waar u kunt overnachten en die ook speciaal gericht zijn op het fiets toerisme. U fietst door een landschap dat zeer afwisselend is en aan uw zijde vindt u ten alle tijde de Atlantische Oceaan, de uitgestrekte zandstranden en de golfslag van de zee. In het duingebied van de Gironde fietst u door de uitgestrekte naaldbossen die tijdens de hete zomermaanden zorgen voor de nodige verkoeling en waar de krekels onafgebroken geluid blijven maken. 

Op deze website vindt u meer informatie over de Vélodyssée. Daar vindt u o.a. ook meer informatie over de routegidsen die te koop zijn en waarin u meer informatie vindt over fiets reparateurs, gastenverblijven en fietsverhuur bedrijven. Wilt u bepaalde trajecten van de fietsroute graag overslaan, dan heeft u natuurlijk de mogelijkheid om met de trein van station naar station te reizen en uw fiets mee te nemen. Met de regionale TER treinen is dat gemakkelijk te doen en mag uw fiets gewoon mee de trein in. 

Hieronder vindt u een overzicht van het complete traject van de Vélodyssée.