pic saint-loup

De Pic Saint-Loup is een steile berg met een hoogte van 658 meter, die gelegen is in het mooie achterland van Montpellier. De berg steekt prachtig uit boven haar wijdse omgeving. Voor zowel ongetrainde als getrainde wandelaars en bergbeklimmers is de Pic Saint-Loup een berg die beklommen kan worden. Via gemarkeerde routes kunt u in ongeveer 2 a 3 uur de top bereiken. De gemakkelijkste route is de route vanaf Cazevieille, waar u ook de auto op de parkeerplaats kunt parkeren. Gezien het feit dat er geen schaduw is, kunt u de toch in de zomermaanden het beste in de vroege ochtend maken. 

Vanaf de top van de Pic Saint-Loup heeft u een prachtig uitzicht over het landschap en kunt u bovendien in de verte de Middellandse Zee zien liggen! Bij helder weer kunt u bovendien in de verte zelfs de Mont Ventoux zien liggen. 

De strategische ligging van de Pic Saint-Loup werd in het verleden al snel ontdekt, waardoor men in het jaar 1108 het kasteel Montferrand op de oostelijke zijde van de berg kon afronden. Op de top van de Pic Saint-Loup staat bovendien een klein kapelletje, wat de moeite waard is om even te bezoeken. 

Locatie