pont de diable

De Pont de Diable, de zogenaamde 'duivelsbrug', is gelegen vlakbij het dorp Saint-Jean-de-Fos, over de rivier de Hérault. Het is een meer dan 1000 jaar oude Romaanse brug. De brug is gelegen op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en is opgenomen op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Aan de naam van de brug is een legende verbonden. De duivel speelde namelijk een negatieve rol bij de bouw van deze brug in het jaar 873 en werkte de voortgang van de bouw tegen. 

De duivelsbrug is gelegen in de Gorges de l'Hérault, de kloof van de rivier de Hérault. Ter plaatse heeft u de mogelijkheid om lekker even af te koelen in het verkoelende water van het meertje. Kinderen kunnen zich bovendien vermaken door van de rotsen in het water te springen. Ook is er de mogelijkheid om een kano te huren en zo wat verder de kloof in te peddelen. 

Het is leuk om een bezoek aan de duivelsbrug te combineren met een bezoek aan de Grot van Clamouse, die ook in dit gebied gelegen is. Bovendien rijden er pendelbussen naar het toeristische dorp Saint-Guilhem-le-Désert

Locatie