bezienswaardigheden isere

De Isere is gelegen ten oosten van de stad Lyon en grenst o.a. aan de departementen van de Drome en de Ain. De Isere staat op het gebied van natuurschoon vooral in het teken van een ontzettend grote veelzijdigheid. Zo is er een afwisseling van bergketens, ruime valleien en (berg)meren. Dit nodigt uit tot het beoefenen van een groot aantal sporten in de Isere. Wielrennen, hiken, mountainbiken, skieen en paragliding zijn hier enkele voorbeelden van. 

Groot voordeel is dat de Isere een uitstekende infrastructuur heeft, dankzij de aanwezigheid van vliegvelden in Chambéry en Grenoble, de TGV verbinding vanuit Parijs en natuurlijk een goed en georganiseerd wegennet. Dit maakt deze regio tot een zeer geliefde vakantiebestemming, getuige ook het grote aanbd van campings in de Isere. 

De Isere is ook een streek van geschiedenis. Zo zijn in de stad Vienne, vlakbij Lyon, diverse schatten uit de Romeinse tijd gevonden. Bovendien liggen ook de kloosters van de Grande Chartreuse en de Notre-Dame-de-la-Salette in de Isere.

Tenslotte is de Isere ook op gastronomisch vlak een parel in Frankrijk. De St Marcellin kaas en de Chartreuse likeur vinden hun oorsprong in de Isere. En ook de wereldberoemde Gratin Dauphinois komt hier vandaan!

Tot slot is de Isere natuurlijk ook bij uitstek een mooi gebied om te gaan wintersporten. Met onder andere het ski gebied Les 2 Alpes en het gebied rondom Alpe d'Huez heeft u volop mogelijkheden voor sneeuwplezier, voor zowel gevorderde als voor beginnende wintersporters.