vienne

De stad Vienne is gelegen ten zuiden van de stad Lyon en heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van historie. Reeds in de Romeinse tijd was Vienne een zeer belangrijke stad met een strategische functie. Tezamen met de stad Nimes werd Vienne één van de belangrijkste Romeinse steden van Frankrijk. 

De stad is gelegen in een klein dal aan de rivier de Rhone, omgeven door veel groen. Het museum Saint-Romain-en-Gal biedt u een mooi inkijkje in het leven ten tijden van de Romeinse tijd. De Romeinse cultuur en vele opgravingen uit die tijd vindt u hier. Daarnaast zijn het Romeins theater en de Temple d'Auguste et de Livie twee zeer interessante gebouwen om te bezoeken. Zijn geven een goed beeld van de architectuur van de Romeinen. 

Dankzij haar vele steegjes en smalle straatjes beschikt Vienne daarnaast ook nog over een echt Middeleeuwse uitstraling. Tenslotte vindt u in Vienne ook nog een aantal prachtige kerken en kathedralen, zoals de Saint Maurice kathedraal. Vienne kan derhalve met recht een ware kunst en geschiedenis stad genoemd worden. 

Tenslotte is Vienne ook de stad van de gastronomie. Dankzij haar liggen in het zeer beroemde wijngebied van de Cote de Rhone heeft Vienne een enorme historie opgebouwd op het gebied van wijn. In het zuidelijk deel van de stad wordt de lokale Condrieu wijn verbouwd. Heerlijk om op één van de gezellige terrassen een glaasje Condrieu wijn te drinken. En zoekt u vervolgens een top restaurant? Dan bent u bij 'Le Pyramide' aan het juiste adres. Dit restaurant is bekroond met Michelin sterren en diverse beroemde Franse koks zijn hier opgeleid. 

En wilt u, na al het lekkere eten en drinken, deze calorieen lekker gaan verbranden op de fiets? Dan bent u ook hiervoor in Vienne aan het juiste adres! De ViaRhona, de fietsroute tussen Geneve en het Middellandse Zee gebied, passeert namelijk de stad en is gelegen op de oevers van de Rhone. 

Locatie