bezienswaardigheden jura

De Jura is gelegen nabij de Frans-Zwitserse grens en is een echte natuurbestemming. Houdt u van wandelen in de bossen, langs kabbelende beekjes, rivieren en watervallen? Dan bent u in deze streek op de juiste plek. Het is daarnaast ook een gebied met flinke hoogteverschillen, waarbij uw conditie dus op de proef gesteld wordt tijdens het maken van de wandelingen. De hoogste top van het gebied is de Cret de la Neige, op 1718 meter hoogte. Een mooi vertrekpunt om te starten met wandelen is bijvoorbeeld het plaatsje Saint-Claude. In deze regio vindt u vele campings, die bovendien gelegen zijn dichtbij de vele meren die de Jura rijk is. En mocht u besluiten om vaker terug te keren met de caravan in de Jura, dan is het wellicht het overwegen waard om een caravanstalling in de Jura te nemen. 

De watervallen van Hérisson zijn een echte bezienswaardigheid in de Jura. Deze zeven indrukwekkende watervallen zijn middels een voetpad te bezichtigen. De totale duur van de wandeling is ongeveer drie uur. Een ander prachtig natuurverschijnsel in de Jura is de kloof van Langouette. 

Leuke dorpen en steden in de Jura zijn onder andere Baume-les-Messieurs, Les Rousses en Lons-le-Saunier. Maar ook een bezoekje aan Salins les Bains, met haar zout museum, is de moeite waard.