grotten in de lozere

In de Lozere zijn een aantal grotten, waarvan met name de grot Aven Armand en de grot Dargilan de meest bekende zijn. Met name de laatstgenoemde is een bezoek meer dan waard tijdens uw vakantie in de Lozere. 

De bijnaam van de grot van Dargilan is de 'roze grot'. Dit komt doordat het aanwezige gesteente de grot een soort van roze kleur gegeven heeft. De grot is uitstekend te bezoeken en er is een goed begaanbaar pad aangeled. Met een gids maakt u een rondleiding van ongeveer een kilometer en krijgt u een goed beeld van de diverse aanwezige elementen in deze grot. U zult aan het eind van deze grot ook genieten van een mooi uitzicht op de kloof van de Jonte. 

Een andere grot die u kunt bezoeken in deze regio is de grot Aven Armand, gelegen tussen Millau en Meyrueis, in het nationale park van de Cevennen. Indien u de grot bezoekt, daalt u met een treintje af en vervolgens kunt u vanaf een bordes de prachtige grot zaal bewonderen. Daar zult u de vele honderden stalagmieten zien staan. Middels traptredes kunt u uiteindelijk afdalen naar het laagste punt van de grot. In de grot Aven Armand worden regelmatig concerten gegeven. De licht -en geluidseffecten geven een speciale dimensie aan deze grot. 

Viert u vakantie in de Lozere en wilt u er een dagje op uit trekken, aarzel dan niet om één van bovenstaande grotten te bezoeken!