feesten pyrénées-atlantiques

De regio Pyrénées-Atlantiques is een streek waar men volop van het leven geniet. Een gevarieerd en rijk aanbod van eten en drinken in combinatie met een grote hang naar tradities en folklore hebben ertoe geleid dat deze regio een sterke identiteit ontwikkeld heeft. Deze identiteit zie je ook terug in de feesten die er in de regio plaatsvinden. 

Gedurende de zomperiode worden de meeste feesten georganiseerd. De beroemde feesten van Bayonne zijn landelijk bekend en hebben een grote aantrekkingskracht op de hele regio. Complete families zetten hun dagelijkse beslommeringen gedurende een aantal dagen even aan de kant en genieten van de massale uitbarsting van muziek, vreugde en zang tijdens deze feesten. 

Maar de regio Pyrénées-Atlantiques heeft meer te bieden dan dat. Zo kent de landelijke regio Béarn ook haar eigen folklore en tradities. In deze streek zijn vele oude dorpjes gelegen in de mooie landelijke natuur. Het oude ambacht wordt hier nog gevierd en in de zomerperiode kunt u derhalve hier genieten van vele lokale feesten, waarbij de lokale gastronomie natuurlijk volop naar voren komt. Wat te denken van het feest van de lokale kazen, de herders of het schapen drijven! U komt hier echt in contact met de lokale bevolking en de manier van leven van deze mensen en krijgt een kijkje in de historie van deze streek.