kasteel van le barroux

Dit imposante kasteel uit de 12e eeuw, met ronde torens, torent hoog uit boven haar omgeving. Het werd destijds gebouwd als verdedigingswerk tegen de invallen van onder andere de Italianen. In de loop van de eeuwen is het kasteel van een militaire burcht steeds meer getransformeerd naar een residentiele plek. Diverse adellijke families uit omliggende plaatsen hebben in het kasteel van Le Barroux gewoond. Ten tijde van de Franse Revolutie is het kasteel in de negentiende eeuw vervallen tot een ruine. Na de Tweede Wereldoorlog is men echter gestart met renovatie werkzaamheden en is het kasteel in z'n oude glorie hersteld. 

Het is mogelijk om het kasteel van Le Barroux te bezoeken. Ondanks de diverse renovatie werkzaamheden die in de afgelopen decennia plaatsgevonden hebben, waant u zich tijdens uw bezoek aan dit kasteel nog echt even terug in de tijd. Bovendien geniet van een schitterend panorama uitzicht over de omgeving. 

Een bezoek aan het kasteel van Le Barroux kan goed gecombineerd worden met een uitstapje naar het leuke plaatsje Carpentras of de Gorges de la Nesque

Locatie