fietsen canal du nivernais

Het Canal du Nivernais is een kanaal met een totale lengte van 175 km tussen Decize en Auxerre. Het staat bekend als één van de mooiste kanalen van Europa. Langs het kanaal vindt u een uitstekend fietspad, waardoor u prachtige fietstochten kunt maken door deze mooie, groene omgeving. 

Tijdens uw fietstocht zult u genieten van mooie uitzichten over het natuurschoon van de Morvan, prachtige doorkijkjes naar kastelen die in het landschap verscholen liggen, en de vele sluizen en sluishuisjes die u onderweg tegenkomt. De meest bekende sluis is de 'Sluis van Sardy', een sluizentrap van 16 aaneengesloten sluisjes. Ook zult u tijdens de fietstocht schilderachtige plaatsjes  tegenkomen, zoals Beaune en Autun. 

U kunt ervoor kiezen om het Canal du Nivernais in etappes te fietsen, waarbij elke etappe een apart thema behelst. Op deze pagina vindt u meer info hierover. Onderweg heeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld te overnachten op campings, chambres d'hotes of hotels in deze regio. Gedurende uw fietstocht vindt u bovendien informatiepunten naast de route die u informatie verschaffen over lokale voorzieningen, zoals restaurants, hotels, cafés, etc. 

fietsverhuur en bereikbaarheid

Op de route van het Canal du Nivernais kunt u op verschillende punten fietsen huren. Besluit u om te staren in de stad Auxerre, dan vindt u hieronder op het kaartje de mogelijkheden voor het huren van fietsen. Auxerre is bovendien een mooi, historisch stadje om te verblijven en te overnachten. Het is omgeven door wijngaarden en in de stad vindt u uitstekende restaurants waar u kunt genieten van de heerlijke wijnen uit de Bourgogne. 

De plaatsen die aan het Canal du Nivernais gelegen zijn, kunt u met de trein goed bereiken. U kunt dan het beste kiezen voor een regionale TER trein. In de meeste TER treinen mag u uw eigen fiets gewoon meenemen.