fietsen in de vaucluse

De Vaucluse heeft voor fietsers enorm veel te bieden. Of u nu het liefst op de racefiets sportieve beklimmingen rijdt of liever rustig door de Franse dorpjes op de E-bike fietst, in de Vaucluse zult u volop mogelijkheden vinden. 

De streek is enorm populair bij Nederlandse vakantiegangers en er is derhalve dan ook een groot aanbod van fietsroutes. De regio is gelegen ten oosten van de lijn Orange - Avignon, waar u de snelweg A7 verlaat. In het zuidelijk deel van de Vaucluse vindt u het bergmassief van de Luberon. In dit regionale natuurpark is het relatief rustig fietsen. In de Luberon waren vroeger 2 okergroeven gelegen en zodoende hebben de dorpjes in deze streek een okerkleur. Leuke plaatsjes zijn Apt, Saint-Saturnin en Rousillon. 

In het noordoostelijk deel van de Vaucluse op het plateau van Sault kunt u mooie fietstochten maken langs de lavendel velden. U komt hier door typisch provencaalse dorpjes met leuke pleintjes, fontijntjes en kerkjes. Vergeet niet om uw bidon af en toe eens bij te vullen in het water van de fonteintjes. Het fietsen in dit gebied is van gemiddeld moeilijkheidsniveau. Dus u moet wel enigszins getraind zijn. 

Voor de sportieve fietser is de beklimming van de Mont Ventoux, bijgenaamd de Kale Berg, een prachtige en tevens zware uitdaging. U kunt deze 21 kilometer lange beklimming vanuit Malaucene of vanuit Bedoin starten. Indien er een sterke wind staat, dan is de beklimming vanuit Bedoin erg pittig, omdat u relatief lang door een kaal landschap fietst. Boven op de berg heeft u een prachtig uitzicht over de regio. Houdt u er wel rekening mee dat het vaak regent en hard waait op de Mont Ventoux en dat u zich hierop zult moeten kleden. 

fietsen huren

Mocht u geen eigen fietsen bij hebben op uw camping in de Vaucluse, dan zijn er in deze regio volop mogelijkheden om er één te huren. In de bike shops heeft u doorgans de keuze uit diverse typen fietsen, zoals E-bikes of racefietsen. Hieronder vindt u een overzicht van fietsen verhuur bedrijven in de Vaucluse.