fietsen canal du midi

Het Canal du Midi is een aangelegde water tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee en heeft een totale lengte van 525 km. Vanuit Sete loopt dit kanaal via een aantal prachtige oude steden, zoals Carcassonne, naar Toulouse. Vervolgens gaat het over in het Canal de Garonne naar Bordeaux en stroomt het in de Atlantische Oceaan. Langs het gehele kanaal kunt u uitstekend fietsen op de jaagpaden. Het laatste gedeelte van het fietspad naar Bordeaux gaat over een oude spoorlijn (de zogenaamde 'voie verte') Sommige stukken zijn nog niet geasfalteerd, daarom is het aan te raden om te fietsen met een fiets die stevige banden heeft. Gezien het feit dat het kanaal op hetzelfde niveau blijft, is de tocht uitstekend te doen voor mensen van allerlei leeftijden. Dat maakt het fietsen langs het Canal du Midi daarom geschikt voor jong en oud. 

Tijdens de fietstocht zult u genieten van de oude bruggen en sluizen en de mooie vergezichten over het landschap langs de route. Omdat het kanaal diverse streken doorkruist, komt u telkens in een ander gebied en dus een ander landschap. Dat maakt het zeer afwisselend. In de steden, zoals Toulouse, Beziers of Carcassonne, heeft u bovendien de mogelijkheid om langs de route in een barretje wat te drinken of gezellig een hapje te eten. De stad Toulouse is bijvoorbeeld een stad die zeer toegankelijk is voor fietsers. 

Vervoer en overnachten

U kunt fietsen huren in de diverse steden die gelegen zijn langs het Canal du Midi. Hieronder vindt u een overzicht van fietsverhuur bedrijven in Toulouse. Besluit u om een langere tocht te maken, en wellicht een paar overnachtingen te boeken in een leuk hotel in zuidwest Frankrijk, vergeet dan niet om de fietsen voor meerdere dagen te huren. Er zijn goede treinverbindingen met regionale treinen tussen de diverse steden in Frankrijk, en u mag vaak uw fiets meenemen in de trein. Zodende kunt u met de trein weer terugreizen naar uw startpunt van de route. 

Vanuit Nederland kunt u in de zomerperiode met de zon-Thalys naar Zuid Frankrijk reizen, maar u kunt er ook voor kiezen om te vliegen naar bijvoorbeeld Béziers.